deennl

In de media

De verhuizing was een pure noodzaak (Maart 1993)

Gebr. Ezendam nemen Landbouwmechanisatiebedrijf Moller in Borne over.

Het landbouwmechanisatiebedrijf Gebr. Ezendam is begin dit jaar verhuisd naar Industrieterrein Molenkamp in Borne. Daar hebben de twee broers het bedrijf van J. Moller overgenomen. Morgenvroeg wordt het pand officieel geopend door burgemeester Vunderink.

"We waren al een tijdje op zoek naar een andere ruimte. Onze vorige plek aan de Grote Bavenkelsweg in Zenderen waren we helemaal ontgroeid. Toen bleek dat Möller ophield met zijn fabriek, hebben wij het kunnen overnemen", vertelt J. Ezendam, één van de directeuren van het bedrijf. De verhuizing was een must, zegt Ezendam. "We zaten in Zenderen in het buitengebied. Uitbreiding was dus onmogelijk. Gelukkig kwam het pand van Möller vrij, want er was wat ons betreft al sprake van een noodsituatie, De verhuizing was een pure noodzaak."
Volgens Ezendam valt het risico dat hij neemt in deze economisch mindere tijd, wel mee. "Het gaat weliswaar minder, ook met de boeren. Aan de andere kant konden we in Zenderen geen kant op. In onze branche is stilstand achteruitgang. We moesten dus wel verhuizen." In het bedrijf op industrieterrein De Molenkamp werken momenteel negen mensen. Na de aankoop van het pand van Möller aan de Oonksweg hebben de broers Ezendam direct het hele bedrijf overgenomen. Dat betekent behalve de fabriek en de voorraad, ook de fabricage van diverse installaties. "Wij deden vooral in tractoren. Nu we het bedrijf van Möller hebben overgenomen, hebben wij ook zaken als melkmachines, stalinrichting en voerinstallaties in ons pakket. Op het gebied van landbouwmechanisatie hebben wij nu een compleet aanbod", vertelt Ezendam trots.
De verhuizing van Zenderen naar Borne is begin januari begonnen. Het was een enorme klus, vertelt de directeur. "We hebben voor zo'n 100.000 gulden alleen al aan milieumaatregelen moeten nemen. Bakken om olie in op te vangen, een lekvrije vloer. Daarnaast hadden we alles van de vorige eigenaar overgenomen. Ook daar moesten we mee aan de slag. Alleen al aan het opruimen van het magazijn zijn we drie weken druk geweest."
Inmiddels is het bedrijf zo goed als af. Toch moet er nog het een en ander gebeuren. "We hebben morgen de opening gepland, maar helemaal klaar zijn we nog niet. Zo moeten nog verschillende voorraden in de computer worden opgenomen. Maar we wilden de zaak gewoon penen, ook al zijn we nog niet helemaal klaar", aldus Ezendam.

Bekijk ook