deennl

Monobox

Gea Farm Technologies is met een nieuwe melkrobot op de markt gekomen: de Monobox.

Monobox

Dit is een enkelbox melkrobot, gebouwd op het Dairy ProQ-principe. Deze robotarm wordt ook geleverd op (bestaande) draaimelkstallen.
De techniek van de automatische melkmodule verschilt van de MIone melkrobot door het mechanische gedeelte van de aansluitarm. Die bestaat, in tegenstelling tot de MI-one aansluitarm, uit een dubbele tijdgestuurde riem. Dat maakt het systeem compact. De koeien komen de Monobox van de zijkant binnen. Als het melken klaar is schuift de voerbak opzij, en opent een klein hek aan de voorkant, waarna de koe vooruit de Monobox verlaat.

Monobox

Voor eersteklas melkkwaliteit is het van belang dat de koe goed en snel gemolken wordt. Doordat de korte melkslangen weinig weerstand geven is de melkafvoer in de Monobox zeer goed.

Het complete melkproces vindt plaats in de steriele melkbeker. Elke speen wordt direct aangesloten. In de beker wordt elke speen gegarandeerd gereinigd en voorgestraald (‘everything inline’). Na het reinigen wordt elke speen individueel gestimuleerd. De kwartierseparatie zorgt dat alleen goede melk in uw tank komt. De melk wordt voorzichtig weggepompt door de energiebesparende frequentiegeregelde melkpomp.

Monobox

Monobox

Het open, diervriendelijke ontwerp met zijn brede in- en uitgangen zorgt voor een veilige en snelle toegang tot de box. De verstelbare lengte van de box zorgt voor een optimale positionering van elke koe. Dankzij het modulaire ontwerp is het systeem snel geïnstalleerd en is het onderhoud eenvoudig en snel.

Monobox

Een aantrekkelijke en ergonomische werkomgeving maakt de Monobox een systeem waarmee u uw dagelijkse bezigheden op een prettige manier kunt uitvoeren. In de comfortabele, veilige en schone werkomgeving van het melk- en managementcentrum zult u efficiënt kunnen werken. Het 12,1″ Touch screen, inclusief het overzichtelijke Mview-programma, wordt direct naast de melkbox geplaatst zodat alle informatie binnen handbereik is. De led uierverlichting maakt het werken comfortabeler.

Monobox

De Monobox geeft inzicht in uw operationele kosten, zowel op locatie als op afstand. Of het nu gaat om energie, water of reinigingsmiddel; de verbonden meters zijn door online monitoring via FarmView uit te lezen zodat u maximum toezicht heeft op uw verbruikcijfers. Alle componenten in de Monobox zijn zo klein mogelijk, maar toch zo groot als noodzakelijk om een maximaal rendement te behalen.