deennl

Melkinstallaties


De tijd is rijp voor een intelligenter melkstel. De tijd is rijp voor IQ. Het eerste vier-kwartieren melkstel ter wereld.

Voor deze geweldige installaties van GEA Farm Technologies bent u bij Gebr. Ezendam BV in Borne aan het juiste adres!

Met de revolutionaire vier-kwartieren technologie verzekert u zich van maximale melkkwaliteit, -hoeveelheid en uiergezondheid. Het gebruik is onvoorstelbaar makkelijk! Van aansluiten en melken, tot het bijbehorende onderhoud.

De nieuwe, revolutionaire melkgeleiding is ontworpen door GEA Farm Technologies aan de hand van de natuurlijke structuur van de uier: deze is verdeeld in 4 begeleidingskamers. In tegenstelling tot conventionele systemen, wordt de melk niet langer verzameld, maar wordt de melk uit elk kwartier individueel naar de uitgang geleid. Ten gevolge van de benedenwaartse vormgeving in elke melkkamer verloopt dit proces nu sneller en bijzonder zorgvuldig. Uw IQ-melkstel zal consequent kruisbesmetting van speen tot speen tegengaan, zo blijft de uier gezond.

IQ. De enige die comfortabel is, goed aansluit, en niet slurpt.
De combinatie van maximale flexibiliteit en een optimale gewichtsverdeling garandeert dat de IQ zich optimaal aan de speen hecht. De flexibiliteit van de korte melkslangen is verdubbeld, mede doordat de slangnippel en de kijkglazen zijn verwijderd, resulteert dit in maximaal bereik. Dit alles voor een optimale aansluitcapaciteit, ongeacht de speenvorm!
Een nauwkeurig afgesteld zwaartepunt van het melkstel en de nieuwe positie van de slangaansluiting houden de IQ altijd in de juiste positie. Zo is het gewicht exact verdeeld waar het nodig is: 80% aan de speen en 20% in het melkstel. Op deze manier wordt er snel en stressvrij gemolken zonder lucht te zuigen.

NIEUW! De GQ tepelvoering van GEA Farm Technologies
Een silicone tepelvoering met een ronde schacht met ribben en beluchting. Het betreft een combinatie van de beste kenmerken van zowel de ronde als de vierkante tepelvoeringen. De GQ is al ruim drie jaar verkrijgbaar in de Verenigde Staten waar deze voering zijn waarde heeft bewezen als koevriendelijk en snel- melkende tepelvoering met goed vierkant uitmelken en een zeer sterke verbetering van de speen- en slotgatconditie als positief gevolg.
De schacht van de GQ voering is rond maar het heeft vier ribben. Op deze manier wordt de speen over de volle lengte gemasseerd. Dit bevorderd de slotgatconditie en het verhoogd de melksnelheid. De beluchting direct onder de speen zorgt er voor dat de melkafvoer wordt geoptimaliseerd. Na afname zijn de spenen volledig droog.
Nauw geplaatste spenen kunnen makkelijk worden aangesloten door de kleine koppen van de GQ tepelvoering. De flexibiliteit is vergroot door de silicone korte melkslang. Op deze manier kan er snel en gemakkelijk een grote range in speenplaatsing bereikt worden. Er vindt vrijwel geen luchtzuigen meer plaats door de optimale hechting. Er kan dus probleemloos worden gemolken, samen met de hogere melksnelheid zorgt dit voor een sterke reducering van de totale melktijd.

Van de eerste Nederlandse en Belgische gebruikers zijn de ervaringen zeer lovend: “Direct bij de eerste melking wordt duidelijk dat de extreem goede hechting leidt tot minder luchtzuigen en dus probleemloos melken. Na de afname voelen de spenen vanaf de eerste melking met GQ droog, soepel, zeer slap en leeg aan. Binnen twee weken na de overstap bleek de slotgatscore op alle bedrijven een volle klasse te zijn verbeterd, ondanks dat deze al goed was.”

De GQ voeringen gaan 5.000 melkingen mee door de toepassing van silicone als basismateriaal. Ze hoeven dus een keer minder vaak vervangen te worden dan rubber tepelvoeringen!

Bekijk hier de Brochure van de ClassicPro GQ tepelvoering.

Gebr. Ezendam BV in Borne is uw adres voor producten van GEA Farm Technologies!!

 

Zij-aan-Zij melkstal

Meer melkplaatsen in dezelfde ruimte!

De ComfortTop melkstal met groepsindexering is door GEA Farm Technologies ontwikkeld voor de middelgrote tot grote melkveebedrijven. Het voldoet aan de comfortbehoeftes van een koe met minimale bezetting van de ruimte. De melkers werken in een veilige omgeving en met hoge doorvoersnelheden.

De entree is ideaal ingericht voor ideale en snelle invoer van de koeien. De toegangspoorten sluiten snel na het bezetten van de laatste melkplaats en zorgen voor een goede positionering van de koeien. De koeien zijn rustig en kalm tijdens het melkproces. Vergeleken met andere melksystemen, kunnen in de ComfortTop meer melkplaatsen in dezelfde ruimte.

SwingOver

Eén systeem, twee succesfactoren

Met de SwingOver-melkstal EuroClass 800 en de positionering PosiSwing heeft GEA Farm Technologies een intelligente combinatie ontwikkeld, die twee tegenover elkaar liggende melkplaatsten met één melksysteem verbindt. Een dubbel effect voor uw ondernemingssucces: U verlaagt zichtbaar uw investeringskosten en bespaart op arbeidstijd en arbeidsinzet.

VoD – EnergySaver

Een simpele manier om 80% van de energie te besparen!

Wees slim en verlaag uw dagelijkse kosten! Help uzelf en het milieu: reageer op de wisselende vacuümvraag met de VoD (Vacuüm on Demand) EnergySaver en bespaar tot 80% op uw energierekening!

GEA Farm Technologies VoD-EnergySaver

Met de VoD-EnergySaver van GEA Farm Technologies genereert u net zoveel vacuüm als daadwerkelijk nodig is. De VoD werkt doordacht maar eenvoudig. Een frequentiesturing op de vacuüumpomp regelt het toerental van de vacuümpomp wat resulteert in een energiebesparing. U betaalt alleen voor het vacuüm dat daadwerkelijk nodig is.
Dankzij de intelligente sturing van de VoD-EnergySaver wordt alleen de hoeveelheid vacuüm geproduceerd die nodig is om het vacuümniveau perfect te regelen. Dit alles samen met het aangename neveneffect van minder geluidsoverlast.