deennl

Open dagen

Druk bezochte Open dag Familie Hesselink te Roswinkel

De familie Hesselink uit Beckum hield op woensdag 24 juni een open dag op hun nieuw gebouwde melkveestal voor melkkoeien en jongvee in Roswinkel.

Een echte blikvanger is de zogenaamde boogstal van Oostenrijks fabricaat.

Gebr. Ezendam Veehouderijtechniek heeft in deze stal op verschillende plaatsen een bijdrage geleverd. De door Gebr. Ezendam geleverde V-Cool silotank van GEA met een inhoud van 20.000 liter is voorzien van een uniek koelconcept.
De warmte die tijdens het koelen vrijkomt wordt gebruikt om de ruimtes in het gebouw d.m.v. vloerverwarming te verwarmen. Tevens is het mogelijk om met dit systeem de complete bedrijfswoning te voorzien van warm water voor huishoudelijk gebruik en verwarming.
Het systeem is gekoppeld met de voorkoeler van de MI-One melkrobot zodat zomer en winter tegen geringe energiekosten de melk gekoeld wordt.

De driebox MI-One melkrobot van GEA melkt vanaf 29 juni de koeien van de familie Hesselink in Roswinkel in deze boogstal. Ook deze installatie is aangelegd door Gebr. Ezendam veehouderijtechniek.
Door middel van voorselectie en naselectie is het simpel mogelijk de koeien naar verschillende groepen of afdelingen te sturen. Ook weidegang wordt door de MI-one gestuurd.

De unieke boogstal van de familie Hesselink in Roswinkel is rondom voorzien van ventilatie systemen van Oberleitner Windschutz. Een degelijk systeem met voldoende stormbeugels om ook tegen hoge windsnelheden bestand te zijn.
De systemen kunnen zowel van boven naar beneden als ook van beneden naar boven geopend of gesloten worden. Op plaatsen waar met tractor of shovel de stal ingereden moet worden zijn de stormbeugels uitneembaar gemaakt.
Hierdoor kan het systeem in plaats van bescherming tegen de wind ook bescherming tegen de zon bieden.
Oberleitner Windschutz systemen en roldeuren worden ook door Gebr. Ezendam veehouderijtechniek geleverd en gemonteerd.


Bekijk ook