deennl

Nieuws

Unieke Samenwerking

Gebr. Ezendam en Schmits Chemical Solutions hebben de handen ineen geslagen.

Het doel van deze samenwerking is het ontwikkelen van een machine die in staat is een nieuw soort afdekmateriaal, genaamd Greenprotect®, snel en efficiënt te verwerken.

Greenprotect® is een nieuw biologisch afbreekbaar afdekmateriaal op basis van een houtpulsuspensie. Het product hecht zich goed op de pot en bewerkstelligt een hoge mate van onkruidreductie, zodat uw gewas zich ongestoord kan ontwikkelen.

Door de speciaal te ontwikkelen machine kan het vloeibare product, na het oppotten, nauwkeurig worden aangebracht. Na het aanbrengen droogt Greenprotect® op en vormt het een flexibele afdeklaag. Deze afdeklaag laat water, zuurstof en voedingsstoffen door, maar ontneemt het licht. Hierdoor ontstaat een sterke reductie van onkruidgroei gedurende één teeltseizoen.

Doordat het product op de pot blijft zitten, zorgt het voor een schone kwekerij tijdens intern transport, telen en uitleveren. Kortom dit levert besparing op. Het product mag worden toegepast op milieukeur gecertificeerde bedrijven. Het product wordt bovendien uitvoerig getest voor verschillende vollegronds toepassingen.

Bekijk ook