deennl

Nieuws

Vanaf heden verkrijgbaar in Europa, de GQ tepelvoering van GEA Farm Technologies!

GEA Farm Technologies presenteerde onlangs de GQ tepelvoering, de nieuwe generatie tepelvoeringen. Een silicone tepelvoering met een ronde schacht met ribben en beluchting.

Het betreft een combinatie van de beste kenmerken van zowel de ronde als de vierkante tepelvoeringen.
De GQ is al ruim drie jaar verkrijgbaar in de Verenigde Staten waar deze voering zijn waarde heeft bewezen als Gently (koevriendelijk) en Quickly (snel-) melkende tepelvoering met goed vierkant uitmelken en een zeer sterke verbetering van de speen- en slotgatconditie als positief gevolg.

Optimale speen- en slotgatconditie.
De schacht van de GQ voering is rond maar het heeft vier ribben. Op deze manier wordt de speen over de volle lengte gemasseerd. Dit bevorderd de slotgatconditie en het verhoogd de melksnelheid. De beluchting direct onder de speen zorgt er voor dat de melkafvoer wordt geoptimaliseerd. Na afname zijn de spenen volledig droog.

Snel aansluiten, snel melken.
Nauw geplaatste spenen kunnen makkelijk worden aangesloten door de kleine koppen van de GQ tepelvoering. De flexibiliteit is vergroot door de silicone korte melkslang. Op deze manier kan er snel en gemakkelijk een grote range in speenplaatsing bereikt worden. Er vindt vrijwel geen luchtzuigen meer plaats door de optimale hechting. Er kan dus probleemloos worden gemolken, samen met de hogere melksnelheid zorgt dit voor een sterke reducering van de totale melktijd.

Praktijkervaringen.
Van de eerste Nederlandse en Belgische gebruikers zijn de ervaringen zeer lovend: “Direct bij de eerste melking wordt duidelijk dat de extreem goede hechting leidt tot minder luchtzuigen en dus probleemloos melken. Na de afname voelen de spenen vanaf de eerste melking met GQ droog, soepel, zeer slap en leeg aan. Binnen twee weken na de overstap bleek de slotgatscore op alle bedrijven een volle klasse te zijn verbeterd, ondanks dat deze al goed was.”

De GQ voeringen gaan 5.000 melkingen mee door de toepassing van silicone als basismateriaal. Ze hoeven dus een keer minder vaak vervangen te worden dan rubber tepelvoeringen!Uiteraard zijn de GQ voeringen ook verkrijgbaar bij Gebr. Ezendam BV, uw GEA dealer!

Bekijk ook