deennl

Nieuws

Laagvolume Onkruidbestrijding

Wilt u bij uw onkruidbestrijding ook graag een hogere capaciteit, minder tanken, fors op middel besparen enzovoort?

Dan is het nu de tijd om over te stappen naar de Laag Volume Strooi techniek (LVS techniek) van Agricult.

Een LVS opbouwset is eenvoudig op te bouwen. Het bestaat globaal uit een pompkast, een controllerkast en strooikoppen. Het werkt geheel op 12 Volt. We stellen de set samen op basis van uw wensen en eisen betreffende uw teelt.

De LVS techniek biedt vele mogelijkheden. Van volleveld onkruidbestrijding zonder kappen (onderdoor) tot onkruidbestrijding tussen de rijen met kappen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse capaciteiten, vanaf één rij tegelijk tot 6 rijen of meer. LVS is geschikt voor alle gangbare onkruidbestrijdingsmiddelen. Deze worden verstrooid met een grove druppel zonder overdruk.

Het bestrijden van onkruid met een laag volume biedt vele voordelen ten opzichte van de hoogvolume spuittechniek. De belangrijkste voordelen op een rij:

• Laag strooivolume. Het strooivolume is slechts 10-30 liter per hectare. U bespaart hiermee meer dan 50% op bestrijdingsmiddelen. U verliest geen middel door druipen. Ook heeft u minder kans op spuitschade aan uw gewas door de lage strooihoogte, de grove druppel en de afwezigheid van overdruk.
• 1 tank op 1 werkdag. U bespaart aanzienlijk veel tijd met deze LVS techniek. U hoeft slechts één maal per werkdag de tank te vullen waardoor u meer strooibare uren heeft.
• Onderhoudsarm en duurzaam. Het systeem is geschikt voor alle gangbare bestrijdingsmiddelen en ongevoelig voor verstoppingen. Het is eenvoudig aan- en af te koppelen middels het Plug and Spray systeem (12 Volt).

Wij beschikken over geruime ervaring omtrent de opbouw van deze LVS technieken. Voor meer informatie neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk ook