deennl

Nieuws

Nieuwe producten bij uw Namarkt Specialist

De Namarkt Specialist heeft een aantal nieuwe producten in het assortiment, waaronder Walkease (startkit) en Detail tochtdetectie.

Walkease.
Deze nieuwe vorm van klauwblokken is ideaal voor een tijdige behandeling van klauwproblemen. De Walkease klauwblokken zijn uniek door hun flexibiliteit. Ze zijn gemaakt van een buigzaam EVA kunststof welke de druk van de poot bij elke stap optimaal opvangt. Dit product is te vergelijken met de zolen van badslippers. Naast het comfort heeft Walkease, ten opzichte van houten blokken, het voordeel dat ze eenvoudig en snel aan te brengen zijn. Ook het hechtingsproces is beter. Het werkt in combinatie met een kant en klare sneldrogende lijm en hecht binnen 15 seconden, wat een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert in vergelijking met een twee-componenten product. De blokken zijn in drie maten beschikbaar en slijten vanzelf af, ze hoeven dus niet meer verwijderd te worden, wat nog een extra tijdsbesparing betekent!

De startkit bestaat uit een kunststof koffer met 10 klauwblokken, lijm, 1 klauwrasp, handschoenen en een instructie DVD. Uiteraard zijn de blokken, lijm, handschoenen en klauwrasp ook los te verkrijgen!


Detail tochtdetectie.
GEA Farm Technologies heeft onlangs een nieuwe manier van tochtdetectie geïntroduceerd. Deze detectie bestaat uit stevige en weersbestendige verf die wordt aangebracht op de staartwortel van het dier. Ruim voordat u uw koeien weer wilt insemineren kan de Detail verf worden aangebracht. Wanneer deze verf afgeschuurd is, is de koe tochtig en kan deze geïnsemineerd worden. Door vervolgens een andere kleur aan te brengen, kan gecontroleerd worden of de koe niet opnieuw tochtig (en dus drachtig) geworden is. Detail blijft +/- 25 dagen zichtbaar en is bijzonder geschikt voor weidegang, jongvee en koeien die de tocht slechts beperkt tonen. Bij normaal verbruik bedragen de kosten per gemarkeerd dier slechts ongeveer €0,09.


Voor meer informatie kunt u terecht bij de Namarkt Specialist!
Wordt u nog niet bezocht door onze Namarkt Specialist? Neem dan gauw contact op met Gebr. Ezendam BV en u ziet hem op korte termijn verschijnen!

Bekijk ook