deennl

Nieuws

De nieuwe Fendt 300

Fendt wilde met de nieuwe 300 meer uniformiteit in zijn lijnen brengen. En dat is gelukt!

De nieuwe Fendt 300 lijkt meer op een trekker uit de 500- of 700-serie dan op de oude 300. Dat komt vooral door de nieuwe cabine met de ver in het dak doorlopende voorruit.

Aanleiding voor de update van de 300 is, zoals zo vaak, het opschuiven naar een volgende emissiefase. De nieuwe 300 voldoet aan Fase IV. Dat doet hij met een Agco Power-motor, voorheen bekend als Sisu. Daarmee zet Fendt voor deze serie de Deutz overboord. Helemaal nieuw is een Agco Power-motor niet voor Fendt; de 200-serie heeft deze Finse motoren namelijk ook.

Aan de buitenkant van de trekker valt de veranderde voorasvering op. Deze heft lastcompensatie en een grotere draagkacht over de hele linie. Verder beschikt de trekker over een frame, de motor heeft geen dragende functie meer. Op het frame zit een hendeltje waarmee je heel eenvoudig de frontaftakas uitschakelt als je die een tijd niet nodig hebt. Dat spaart brandstof.

De vijfstijlencabine heeft alleen links een B-stijl waar de deur aan is bevestigd. Dit verbetert de instap zonder de deur al te ver uit te laten steken. Fendt heeft de lay-out van de cabine fors veranderd. Tal van knoppen kregen een nieuwe plek. Alle knoppen onder het stuur bijvoorbeeld zijn verhuisd naar de zijconsole. Ook telt de cabine een betere bijrijdersstoel en meer afsluitbare opbergvakken waarvan één gekoeld vak.

De trekker haalt een maximum van 43 km/u. Fendt maakte het rijden comfortabeler. Zo zijn band en velg gematcht; dat wil zeggen dat het hoogste punt op de velg correspondeert met het laagste punt van de band, wat een eventuele hoogteslag compenseert. Ook wist Fendt een goede koersvastigheid te realiseren. Daarnaast zijn er twee cruisecontrol-snelheden en twee geheugens voor motortoerentallen.

Fendt verbeterde ook de hydrauliek. De 300 heeft load sensing als optie, met een maximale opbrengst van 110 l/min. Standaard is een tandempomp met 46 + 38 l/min. Er is 45 liter te onttrekken in een systeem onafhankelijk van de transmissie. Het is slechts een van de verbeteringen uit de nieuwe 300. Samen maken ze dat er een nieuwe trekker staat die eigenlijk een nieuwe serienaam had verdiend.

Voor meer informatie over de nieuwe Fendt 300 neemt u geheel vrijblijvend contact op met Edwin via 074-2670635.

Bekijk ook