deennl

Nieuws

Splinternieuwe Valtra T-serie - de bestuurder centraal

De nieuwe T-serie is leverbaar in vier varianten: Direct, Versu, Active en HiTech.

De nieuwe serie Active is uitgerust met een Powershift-transmissie en een mechanisch bediende Load Sensing-hydrauliek. De modellen Versu, Active en HiTech zijn revolutionair voor wat betreft het rijden met Powershift-tractoren. Valtra’s Powershift is een vijftraps transmissie met in totaal 20 versnellingen in vier schakelgroepen, plus 10 kruipversnellingen.

Intelligent motorontwerp.
De twee kleinste modellen hebben een 6,6-liter motor, terwijl de grotere modellen een cilinderinhoud van 7,4 liter hebben. De turbo van de nieuwste motoren is voorzien van een elektronische bypassklep, zodat de motor snel reageert en al bij lage toerentallen een uitstekend koppel levert.

Ruime cabine met uitstekend zicht.
De nieuwe T-serie heeft een ruime geluidsarme cabine welke ter hoogte van de bestuurdersstoel 20 cm breder is dan de vorige generatie. Elektrisch verwarmde voor- en achterruiten, een voorruitwisser met een bereik van 270 graden, af-fabriek gemonteerde parkeercamera's, LED-werk- en achterlichten en zes vierkante meter glas bieden samen een ruim zicht. Het bestuurderscomfort is verder onder andere geoptimaliseerd met een TwinTrac-achteruitrijsysteem dat zijwaarts kan worden afgesteld en een af-fabriek gemonteerde, op brandstof werkende en met de telefoon te bedienen standkachel. Een aantal functies zijn standaard, terwijl andere kunnen worden besteld uit Valtra's optielijst. De tractor heeft een zeer kleine draaistraal (5,25 m) en een bodemvrijheid van 60 cm. De wielbasis van 2995 mm zorgt voor stabiliteit op de weg. De nieuwe achterhefinrichting heeft een hefvermogen van 9,5 ton. De geïntegreerde fronthefinrichting heeft een hefvermogen van 5,1 ton.

Gebruiksgemak en lage bedrijfskosten.
Bij het ontwerp van de nieuwe T-serie is speciaal aandacht besteed aan gebruiksgemak en onderhoudsvriendelijkheid. Het onderhoudsinterval bedraagt 600 uur en via de kijkglazen kan het oliepeil dagelijks eenvoudig worden gecontroleerd. De radiateurs en filters zijn ook eenvoudig toegankelijk zonder gebruik van gereedschap.

De nieuwe T-serie is ook leverbaar met zowel het AutoGuide-stuurhulpsysteem als AgCommand-telemetriesysteem. AutoGuide maakt gebruik van satelliet- en correctiesignalen om de tractor tot op de centimeter nauwkeurig te besturen. Met het AgCommand-telemetriesysteem kan de eigenaar het tractorgebruik bewaken, benodigd onderhoud inplannen en werkgegevens verzamelen.

Zoals bij alle Valtra-tractoren kan de T-serie op de individuele behoeften van de klant worden afgestemd. De lijst met functies en opties is enorm. Op die manier betalen klanten alleen voor wat ze werkelijk nodig hebben. Valtra’s bestelsysteem voor klanten houdt in dat elke tractor af-fabriek gereed is voor werk op de velden en akkers, in het bos of voor gemeentelijk loonwerk.

Voor meer informatie over de nieuwe T-serie neemt u geheel vrijblijvend contact op met Edwin via het volgende telefoonnummer: 074-2670635.

Bekijk ook