deennl

Nieuws

Gebr. Ezendam B.V. uw portaaltractor specialist!

Van eenvoudige verplegingstractor zonder cabine tot een volautomatische op GPS werkende tractor. Niets is ons te veel!

In de afgelopen jaren hebben de medewerkers van Gebr. Ezendam B.V. veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen en bouwen van diverse kwekerijmachines. Wat ooit begon met de ontwikkeling van een simpele snoeimachine voor buxusbollen is inmiddels uitgegroeid tot de ontwikkeling van volautomatische portaaltractoren werkend op GPS.

Evenals de overige Globus Kwekerijmachines worden de Globus Portaaltractoren in de meeste gevallen volledig gemaakt op basis van de wensen van de klant. De conditie van de grond, het soort planten, de grootte van de planten, de afstand tussen de planten etcetera zijn belangrijke kenmerken waar rekening mee wordt gehouden bij de bouw van de machine. Op die manier kan een maximaal resultaat worden verkregen.

De Globus Portaaltractoren worden uitgerust met 3 of 4 wielen en hebben een maximale doorgang van 250cm. Ze worden aangedreven door twee-, drie- of vierwielaandrijving. Ook kunnen ze worden uitgerust met rubbertracks voor extra draag- en trekkracht.

De uitrusting van een Globus Portaaltractor hangt erg af van de werkzaamheden waarvoor deze tractor zal worden ingezet. Een kweker kan vrijwel alle werkzaamheden op het land uitvoeren met één en dezelfde tractor. De Globus Portaaltractoren kunnen worden uitgerust met diverse gereedschappen en werktuigen om de volgende werkzaamheden uit te voeren:

• Plantgatenboren. Met behulp van een plantgatenboor onder de Globus Portaaltractor kunnen automatisch plantgaten worden geboord in verschillende diameters.

• Ondersnijden. Voor het ondersnijden van uw planten wordt een binnen eigen huis ontwikkeld ondersnijmes gebruikt. Door de speciale vorm van het horizontale en verticale mes heeft u geen last meer van ophopende wortelresten.

• Kluitsteken. Er worden steekunits gebruikt voor het snel en gemakkelijk lossteken van planten onder hoge precisie. Deze units zijn in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Ze worden aangepast aan de afmetingen en het soort planten dat losgestoken moeten worden.

• Vormsnoeien. Voor het vormsnoeien worden snoeiunits gebruikt welke in eigen huis zijn ontwikkeld. Ze zijn verkrijgbaar in diverse varianten, afhankelijk van het soort, de vorm en de grootte van de plant.

• Kunstmeststrooien. Door middel van diverse modellen rijenrooiers, vol veld strooiers of strooiers voor vloeibare meststoffen kan het land worden voorzien van kunstmest.

• Schoffelen. Om te kunnen schoffelen wordt de reflexschoffel onder de Globus portaaltractor gemonteerd. De reflexschoffel is nog altijd een zeer populair gereedschap op de boomkwekerij. Er zijn in de afgelopen tijd meerdere systemen met reflexschoffels gemonteerd op onze kwekerijmachines. Gezien de verscherpte regelgeving omtrent het spuiten van onkruidbestrijdende middelen is dit de ideale oplossing!

• Spuiten. Er zijn diverse spuittechnieken te gebruiken in combinatie met de Globus portaaltractor. Van spuitkappen tot spuitstangen en laag volume spuitsystemen (LVS). De LVS spuittechniek van Agricult is een zeer gewilde techniek met bijzonder goede resultaten.

Deze Globus portaaltractoren zijn in combinatie met de beschikbare gereedschappen en werktuigen dé complete mechanisatie voor op de boomkwekerij. Van eenvoudige verplegingstractor zonder cabine tot een volautomatische op GPS werkende tractor.

Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. We zetten uw wens graag om in een passende oplossing!

Bekijk ook