deennl

Nieuws

Alle wensen ingewilligd in de Valtra N163

Herman is trots op zijn Valtra N163 Direct, maar ook trots op zijn ideeën die hij samen met Gebr. Ezendam heeft uitgevoerd. Aan alles is gedacht in deze bosbouweditie van de N-serie!

Van de stevige beplating aan de onderkant van de tractor tot aan de ergonomische plaatsing van de joysticks in de cabine, alles is tot in detail uitgevoerd. Tijhuis: “Mijn jarenlange ervaring in de bosbouw en de expertise van Ezendam waren de perfecte combinatie tijdens de realisatie van dit project. Tijdens mijn werk in het bos kwam ik allerlei punten tegen die aangepast zouden moeten worden aan een tractor, mocht je deze willen gebruiken voor de bosbouw. Op mijn vorige Valtra tractor zijn deze aanpassingen veelal al doorgevoerd.” Zo heeft de vorige Valtra tractor van Tijhuis onder andere een stalen bodemplaat, neusbescherming en beplating voor het beschermen van alle kwetsbare delen. “Bij deze tractor is vooral ook een stuk comfort toegevoegd. Zo vloog ik met mijn vorige tractor regelmatig met mijn hoofd tegen het dak, iets waar ik me met de geveerde cabine nu geen zorgen meer over hoef te maken.”

Alles wat niet tegen een flinke stoot kan, is van de tractor af te halen. “De zijspiegels en de zwaailamp zijn gemakkelijk weg te halen en de overige lampen zijn meer naar binnen geplaatst, zodat ze minder kwetsbaar zijn”, stelt Tijhuis. Andere kwetsbare delen, zoals de tanks, filters, slangen en leidingen zijn beschermd door middel van beplating. Door de beschermbeugel rondom worden de cabine en spatborden beschermd. “Op deze manier hoef ik me geen zorgen te maken wanneer ik door een sloot banjer of een gat over het hoofd zie”, vertelt Tijhuis.

“Binnen een week had ik met deze tractor de 50 uren beurt te pakken”, vertelt Tijhuis. “Voorheen maakte ik zo’n 1800 uren per jaar, tegenwoordig is dit gemiddeld 1000 uren. Met de komst van de Vogeltjeswet is het niet toegestaan om in de maanden maart tot en met juni in het bos te werken. Om die tijd te overbruggen heb ik bij mijn andere Valtra een watertank op de uitrijwagen, waarmee ik bomen water geef.” In de toekomst zal waarschijnlijk ook op de uitrijwagen van de N163 een watertank worden geplaatst.

De metallic groene N163 is een echte eyecatcher en valt ondanks zijn schutkleur ontzettend op tussen de bomen. Hoewel het belangrijk is goed zicht te hebben naar boven, heeft Tijhuis niet gekozen voor een bosbouwcabine. “Dit is wel een optie af fabriek”, stelt Tijhuis, “maar ik hou er niet van om de gehele dag de zon in mijn cabine te hebben. Ik heb dan ook gekozen voor een gewoon dak, maar wel met de mogelijkheid om deze een stukje open te zetten. Op deze manier houd ik toch goed zicht op de kraan.” Ook is er voor gekozen om geen voorasvering toe te voegen. “Er zijn wel veel bosbouwers die voorasvering op hun tractor hebben. Dit biedt voordelen, maar daarmee krijg je door de speciale bepantsering minder bodemvrijheid en dat heb je in mijn ogen toch nodig.”

Ook de cabine is van alle gemakken voorzien. “Er is links en rechts in de armleuning een extra joystick voor de bediening van de kraan toegevoegd. Dit kan ik eenvoudig wegklappen of wegdraaien zodat ik snel en gemakkelijk 180 graden kan draaien als ik de TwinTrac gebruik.” In twee uur tijd kan de tractor weer worden getransformeerd naar een standaard N163. “Erg handig voor onderhoud of wanneer er onverhoopt iets beschadigd.”

Om zelfs het laatste stukje comfort in de trekker te krijgen, is de dissel van de uitrijwagen gedeeltelijk opgehangen in de hef van de trekker zodat deze de schokken van de wagen kan absorberen met zijn balanscorrectie . Ook beschikt de tractor over een traploze transmissie en grotere banden. “De tractor loopt nu zelfs vanuit stilstand geweldig weg .

Tijhuis koos destijds voor Valtra om de TwinTrac functie en heeft hier nog geen dag spijt van gehad. Volgens hem zijn Valtra tractoren zijn niet te vergelijken met andere tractormerken. “Functionaliteit, comfort en design samengevoegd in één tractor, maakt dat Valtra uitermate geschikt is voor zeer zware omstandigheden. Een Valtra in de bosbouw, dat wérkt gewoon!”, sluit Herman Tijhuis af.

Bekijk ook