deennl

Nieuws

Snel, veilig en gemakkelijk staarten scheren

Voor de uiergezondheid is het scheren van de staarten van even zo groot belang als het met regelmaat scheren of branden van de uiers van koeien. Hierdoor blijven koeien schoner en dus minder gevoelig voor het oppakken van omgevingsbacteriën.

Daarnaast is het gehele melkproces ook hygiënischer en prettiger om in te werken, wanneer de staarten van de koeien geschoren zijn. Het scheren van staarten met een vlak scheerapparaat is een zwaar en tijdrovend karwei. Met Tailwell 2 wordt dit een snelle, veilige en gemakkelijke klus.

Tailwell 2 is een doorontwikkeling van de staartenscheerder die al jaren op de wereldmarkt is. Het unieke ronde scheermes kan op vrijwel elke 14V accuboormachine worden geplaatst. De staart kan hier eenvoudig doorheen getrokken worden en is zo in enkele seconden geschoren. Het buitenmes staat stil en is daardoor veilig voor de gebruiker en het dier. Het binnenmes roteert en scheert.
De doorontwikkeling is terug te vinden in het, tot een slechts drietal bewegende delen verminderde, overbrengingsmechanisme. Tevens is deze eenvoudig door de gebruiker te onderhouden via instructies op de meegeleverde DVD. Ook is deze nieuwe versie vanaf heden voorzien van het CE keurmerk en Nederlandstalige handleiding.
Professionele internationale veeverzorgers, dierenartsen en veehouders zijn laaiend enthousiast over het gebruik: “Tailwell 2 is licht, veilig, snel en maakt weinig geluid. Het is de investering meer dan waard!”. Op Youtube vindt u onder “Tailwell 2” een video over het gebruik van Tailwell 2.

Tailwell 2 wordt geleverd in een handzame koffer, welke tevens is voorzien van de onderhouds-DVD, gereedschap, olie en slijppasta.

Tijdens de landbouwbeurs in Hardenberg werd de Tailwell 2 al gedemonstreerd. Vanaf heden is Tailwell 2 ook verkrijgbaar bij Gebr. Ezendam BV.

Bekijk ook