deennl

Nieuws

GEA Farm Technologies melkrobot MIone: Onovertroffen snelle melkrobot! (Persbericht)

Nieuw onafhankelijk onderzoek toont aan dat de MIone melkrobot van GEA Farm Technologies, de snelste melkrobot is met de beste melkkwaliteit.

Het Deense onderzoeksbureau FarmTest heeft in 2012 de MIone melkrobot van GEA Farm Technologies getest op verblijfsduur in de melkrobot. Ook stroom- en waterverbruik zijn getest. Deze cijfers zijn vergeleken met de cijfers van andere merken melkrobots.

De snelste melkrobot.
De MIone melkrobot van GEA Farm Technologies heeft in vergelijking tot de andere merken geen twee werkgangen. De MIone sluit slechts eenmaal aan. De cyclus (speenreinigen, voorstralen, drogen, stimuleren en melken) wordt direct na het aansluiten van de beker aan de speen gestart. Dit maakt het verloop van het automatisch melken met de MIone zeer efficiƫnt en tijdbesparend. De MIone heeft bij de test een gemiddelde aansluittijd van 30,4 sec, wat 20% sneller is dan gemiddeld.

Lage energiekosten.
Door het MultiBox principe van GEA Farm Technologies is het stroom- en waterverbruik lager dan bij andere systemen.
De uitkomst van de FarmTest-metingen van het jaarstroomverbruik per koe is 165 kWh en het stroomverbruik per 1000 kg melk is 13,36 kWh.
Het waterverbruik van de MIone per koe is 1,39 m3, en per 1000 kg melk 112,2 liter.

Goede melkkwaliteit.
Uit onderzoek bij Nederlandse MIone gebruikers is gebleken dat het celgetal 38.000 cellen lager ligt dan het landelijke gemiddelde op robotbedrijven. MIone gebruikers die een geheel jaar hadden gemolken met de MIone hadden een celgetal van gemiddeld 162.000.
De zuurtegraad van MIone gebruikers was ook uitzonderlijk laag met een gemiddelde van 0,38 t.o.v. 0,6 wat het landelijke gemiddelde is voor robotbedrijven.
Conclusie: De MIone melkrobot van GEA Farm Technologies is de snelste melkrobot en levert de beste melkkwaliteit.

Bekijk ook