deennl

Nieuws

Valtra lanceert nieuwe N-serie

De vierde generatie van de Valtra N-serie heeft zijn intrede gedaan.

Geheel vernieuwde productkenmerken voor viercilindertrekkers - tot 185 pk / 730 Nm
De vierde generatie van de Valtra N-serie heeft haar intrede gedaan. De viercilinder N-serie is nu uitgerust met een groot aantal van de voorzieningen die klanten waardeerden bij de 'grote broer', de zescilinder T-serie, die een jaar geleden aan de vierde generatie begon. Het succes van de nieuwe T-serie is inmiddels bewezen. Hetzelfde geslaagde concept wordt nu geïntroduceerd bij de kleinere trekkerklasse, die nu nóg compactere afmetingen heeft dan ooit tevoren.

De trekkers van de nieuwe N-serie zijn de krachtigste viercilindertrekkers ter wereld. De AGCO Power – Tier4 Final-motor levert een vermogen tot 185 pk en een koppel van 730 Nm. Valtra is altijd al een pionier geweest in de productie van viercilindertrekkers met een groot vermogen. In 1969 werd het Valmet-model 1100 geïntroduceerd, inclusief de allereerste turbomotor voor viercilindertrekkers met een indrukwekkend vermogen van 115 pk. Vanaf die tijd heeft Valtra met onder andere trekkers in de M- en N-serie de eretitel 'krachtigste viercilindertrekker van de wereld' behouden.

Nieuwe cabine staat garant voor optimaal comfort in alle werkomstandigheden.

De nieuwe cabine van de vierde generatie in de N-serie is vergelijkbaar met die van de nieuwe T-serie. De cabine biedt uitstekend zicht in alle richtingen (maar liefst 6,5 vierkante meter glas) en is opvallend geluidsarm (<70 dB). De cabine kan heel royaal worden uitgerust, bijvoorbeeld inclusief geavanceerde stereo met ingebouwde subwoofer, een voorruitwisser met een bereik van 270 graden, verwarmde voor- en achterruiten en een TwinTrac terugrij-inrichting. Klanten die vaak met een frontlader werken, kunnen als optie een extra ruit in het cabinedak bestellen. Dit zorgt voor een onbelemmerd zicht op het werktuig als de lader in de hoogste stand staat.

Trekkers uit de N-serie zijn leverbaar met een of twee deuren. Een nieuwe optie is de SkyView Forestcabine, die dankzij een grote ruit van polycarbonaat - met ruitenwisser - ruim zicht naar achteren en boven biedt. Smalle spatborden en een 160 liter stalen brandstoftank zijn ook opties voor een Forestuitvoering. Het standaardformaat van de brandstoftank is 250 liter, met een optie van 300 liter; de inhoud van de AdBlue tank is 45 liter.

De powershiftrevolutie stopt niet.

Met de vierde generatie van de T-serie begon de revolutie in powershift-transmissies; in deze serie kon de powershift namelijk voor het eerst met het comfort van een traploze transmissie worden gebruikt. De powershift-trekkers zijn tevens voorzien van hill-hold functionaliteit, gepatenteerde hydrauliek assistentie en ASR tractiecontrole (Automatic Slip Regulator). Hiermee zijn optimaal gebruiksgemak, productiviteit en efficiency gewaarborgd voor veeleisende taken.

ASR staat voor een verrassende innovatie binnen de trekkerindustrie. Net als bij personenauto's, verlaagt het tractiecontrolesysteem het motorvermogen zodra de sensoren een bandensnelheid boven een ingesteld niveau meten. De gedachte achter ASR is het ondersteunen van de trekkerchauffeur bij de instandhouding - zonder bodemschade - van de optimale trekverhouding en brandstofefficiency.

Een transmissie die op alle taken is berekend.

De keuzemogelijkheden voor een transmissie zijn bij de nieuwe N-serie nu nog uitgebreider: HiTech, Active, Versu en Direct. De eerste drie uitvoeringen zijn vijftraps powershift-transmissies; de transmissie Direct is traploos. De transmissies Active, Versu en Direct zijn tevens voorzien van load-sensing hydrauliek, waarbij klanten kunnen kiezen uit opbrengsten van 115, 160 of 200 liter per minuut. De HiTech transmissie is uitgerust met een tandwielpomp die een opbrengst van 73 of 90 liter per minuut levert. De hydrauliek op de modellen HiTech en Active wordt mechanisch aangestuurd; bij de modellen Versu en Direct vindt die aansturing elektronisch plaats. Er zijn maximaal 7 hydraulische ventielen leverbaar, waarvan 4 aan de achterzijde worden gemonteerd. De N104, N114 en N124 zijn leverbaar als HiTech-model; de N134, N154 en N174 zijn leverbaar in de modellen HiTech, Active, Versu en Direct. De modellen N104, N114 en N124 kunnen worden geleverd met een HiTrol vloeistofkoppeling.

De aftakas levert drie snelheden. De wegaftakas is zeer geliefd bij onder andere loonwerkers in bosbouw en transport.

AGCO Power Tier4 motor - pionier in SCR Only-technologie vanaf 2009.

Via de systematische ontwikkeling van SCR-oplossingen heeft AGCO Power sinds 2009 de strategie SCR Only in praktijk gebracht. Resultaat: de meest brandstofefficiënte en responsieve motor op de markt. De modellen N104, N114 en N124 worden aangedreven door viercilinder 4,4 liter-AGCO Powermotoren; de modellen N134, N154 en N174 zijn uitgerust met 4,9 liter-motoren. Het SCR-systeem regelt de emissie van uitlaatgas zonder dat er een dieselfilter of recirculatiesysteem voor uitlaatgas nodig is. Het SCR Only-systeem verlaagt het brandstofverbruik en verlengt de levensduur van de motor.

De Sigma Power-technologie van Valtra levert bij voldoende belasting van de aftakas 10 extra pk. Bij het model N174 Simga+ levert het systeem 20 extra pk. Verder beschikken alle modellen over de functionaliteit 'transport boost', die extra vermogen levert tijdens wegtransport.

De N114 en N154 staan voor de traditionele EcoPower-modellen van Valtra, waarbij de chauffeur kan kiezen tussen de Eco of standaard modus. In de Eco modus wordt de motorsnelheid met 10 tot 20% verlaagd en wordt het maximale koppel bij een lager toerental bereikt. In vergelijking met de standaard modus wordt het brandstofverbruik in de Eco modus met maximaal 10% verlaagd.

Gemakkelijk in gebruik en onderhoud.

Trekkers van de vierde generatie N-serie hebben een draaicirkel van slechts 4,5 meter en een wielbasis van 2.665 millimeter. Ze hebben daarmee een ongekende wendbaarheid voor frontladerwerk, waarbij de wegligging uitzonderlijk stabiel blijft. Met een indrukwekkende bodemvrijheid van 55 cm is de N-serie uitermate geschikt voor werk in de bosbouw, akkerbouw, oogsten en veldwerk.

De onderhoudsinterval van 600 uur is kostenbesparend en zorgt er voor dat het werk tijdens het hoogseizoen ongestoord kan doorgaan. Tevens kan gepland onderhoud sneller dan voorheen worden uitgevoerd. Als dagelijkse inspectie hoeft de chauffeur slechts vijf - heel gemakkelijk uitvoerbare - controles te verrichten.

Diverse nieuwe opties!!
De trekkers van de N-serie worden conform de voorkeuren van de klant op maat geproduceerd in de Valtra fabriek in het Finse Suolahti. Het programma omvat honderden uitvoeringen en opties, waarmee miljoenen combinaties mogelijk zijn. Zo staan er op de specificatielijst zeven kleuropties, een scharnierende fronthefinrichting en een bijverwarming. Uiteraard kunnen de trekkers van de nieuwe N-serie ook worden uitgerust met telemetrie en het automatische besturingssysteem AutoGuide 3000. Mochten de opties nog niet toereikend zijn, dan kan de trekker nóg specifieker op maat worden gemaakt in de Valtra Unlimited studio, waar letterlijk alles mogelijk is.

Bekijk ook