deennl

Nieuws

Fendt opraapwagen en hooibouwlijn

Op de komende Agritechnica zijn ze te zien, de nieuw ontwikkelde opraapwagen en een complete hooibouwlijn van Fendt.

De hooibouwlijn is afkomstig van Fella, de opraapwagen is een nieuwe ontwikkeling. Fendt wil zo een compleet pakket kunnen bieden.

Het complete programma omvat een lijn trommelmaaiers, schijvenmaaiers, schudders, harken en opraapwagens. De hooibouwmachines zijn volledig gelijkwaardig aan de hooibouwmachines van Fella, maar dan in Fendt-groen, met een ander typenummer en een andere typenaam.

De trommelmaaiers heten Cutter en hebben werkbreedtes van 2,20 tot 3,26 meter (twee of vier trommels). De schijvenmaaiers heten Slicer en hebben werkbreedtes van 1,66 tot 9,30 meter. De zwadharken heten Former en hebben werkbreedtes van 3,40 tot 12,50 meter. De schudders heten Twister en zijn van 4,00 tot 17,50 meter breed.


De opraapwagen is nieuw in de markt. Fendt heeft hem samen met een machinefabriek ontwikkeld. De merkonafhankelijke fabriek maakt ook de opraapwagens voor Deutz-Fahr en Vicon, evenals vele machine-onderdelen voor andere fabrikanten zoals Claas. De opraapwagen wordt uitgevoerd als zogenoemde combiwagen en is dus geschikt als opraapwagen en als silagewagen. Er komen twee verschillende typen, een 35 kuub met 20-tons tandem (Fendt VarioLiner 2035) en een 40 kuub met 24-tons tandem (de VarioLiner 2440).

De hooibouwmachines worden vanaf voorjaar 2017 door de fabrikant uitgeleverd.

Voor meer informatie neemt U geheel vrijblijvend contact met ons op!

Bekijk ook